zaterdag 19 maart 2011

Tentoonstelling - De Schepping - in 's Hertogenbosch

's Hertogenbosch, woensdag 13 april 2011
DE SCHEPPING, expositie van zeven beelden

Eeuwenlang praat en schrijft men over de Schepping. En of je nu wel of niet iets hebt met het scheppingsverhaal uit de bijbel, een ding zullen we toch moeten toegeven: het is een prachtig gecomponeerd verhaal.
Dat heeft mevrouw Zwaantje Akse in ieder geval wel zo ervaren.Zij noemt het scheppingsverhaal een topverhaal! In een lezing vertelt zij hierover en zij doet dat aan de hand van zeven beelden die zij zelf gemaakt heeft, allemaal van natuurlijke materialen. Elk object beeldt een dag van de schepping uit.
Haar verhaal wordt ondersteund met lichtbeelden en muziek.

Kan zo'n verhaal ons aanspreken in een wereld waarin berichten en kranten en op tv, soms zoveel onrust brengen? Kan de orde in het verhaal , de wanorde in de wereld een beetje bij ons wegnemen?
Om daar achter te komen bent u van harte uitgenodigd de lezing bij te wonen en de beeldententoonstelling te bekijken op:

WOENSDAGAVOND 13 APRIL A.S.
OM 19.30 UUR
WILLIBRORDKERK
KWARTIERENLAAN 90, DEN BOSCH

Graag vooraf aanmelden bij :
Marina van Hedel: marinavanhedel@hotmail.com  Tel: 073-64.400.61  of
Catharine Passlack: passlack@hetnet.nl

Werkgroep ' Ontmoetingen ': Pauline Graves, Jenny Veldhhuis, Catharine Passlack. Marina van Hedel


Dag 4 : ZON, MAAN EN STERREN    1/7 uit de serie De Schepping 2002
  
Genesis 1 : 14-19  En God zeide: Dat er lichten zijn aan het uitspansel des hemels om scheiding te maken tussen den dagen den nacht, en dat zij dienen tot aanwijzing zowel van vaste tijden als van dagen en jaren; en dat zij tot lichten zijn aan het uitspansel des hemels om licht te geven op de aarde; en het was alzo. En God maakte de beide grote lichten, het grootste licht tot heerschappij over den dag, en het kleinere licht tot heerschappij over den nacht, benevens de sterren. En God stelde ze aan het uitspansel des hemels om licht te geven op de aarde, en om te heersen over den dag en over den nacht, en om het licht en de duisternis te scheiden. En God zag, dat het goed was. Toen was het avond geweest en het was morgen geweest: de vierde dag.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten